فرزندان طلاق | زندگی بچه های طلاق دچار چه تحولاتی می شود؟
نوشته شده توسط : ذهن نو

 

فرزندان طلاق در معرض چه آسیب‌هایی قرار دارند؟ طلاق همواره می‌تواند تاثیرات نامطلوب خود را بر تمام جنبه‌های مهم زندگی کودکان بگذارد و میزان آسیب پذیری فرزندان را افزایش دهد. نقش پدر و مادر در نحوه مدیریت شرایط و کاهش مشکلات احتمالی بسیار اهمیت دارد. در واقع لازم است که پدر و مادرها با کمک گرفتن از روانشناسان کودک و خانواده فرزندانشان را برای سازگاری با موقعیت جدید آماده کنند و نحوه برخورد با فرزندان در این شرایط را فرا بگیرند. همچنین آشنایی با مشکلات و چالش‌های رایج در بین بچه‌های طلاق به شما کمک می‌کند تا آگاهی بیشتری داشته باشید و بتوانید درک متقابلی نسبت به فرزندان خود پیدا کنید. برای آشنایی با این مشکلات تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

 

 

مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو خدمات 

 

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

 

مشاوره تلفنی - مشاوره تلفنی خانواده - مشاوره تلفنی ازدواج - مشاوره تلفنی خیانت - مشاوره تلفنی کودک - مشاوره تلفنی جنسی - مشاوره تلفنی ترک اعتیاد - مشاوره شغلی تلفنی - مشاوره تلفنی تحصیلی - مشاوره حضوری - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خیانت - مشاوره کودک - مشاوره جنسی - مشاوره ترک اعتیاد - مشاوره شغلیمشاوره تحصیلی

از جمله مهمترین موضوعاتی که شما باید بر روی آن ها 

ترک تریاک - ترک متادون - ماده مخدر گل - ترک ترامادول - تربیت کودک - تست اعتیاد - ترک اعتیاد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگی - علائم افسردگی - روانشناسی کودک - ملاک انتخاب همسر 

 

 

 

 

منبع:

فرزندان طلاق

زندگی بچه های طلاق دچار چه تحولاتی می شود؟

 

فرزندان طلاق | تاثیر طلاق بر روحیه کودکان در سنین مختلف

طلاق یکی از آسیب‌های خانوادگی است که می‌تواند همه اعضای خانواده را درگیر خود کند. در این میان کودکان به دلیل ناتوانی بیشتر در هضم هیجانات منفی و درک جدایی والدین بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. ما در ادامه به تاثیر طلاق بر کودکان سنین مختلف اشاره کرده‌ایم.

تاثیر طلاق بر روحیه کودکان پیش دبستانی

کودکان در سنین پیش دبستانی نمی‌توانند درک کنند که چرا باید پدر و مادرشان جدا از یکدیگر زندگی کنند. همچنین آن‌ها می‌ترسند که یک روز والدین محبتشان را نسبت به فرزند خود دریغ کنند یا او را تنها بگذارند. این مسئله می‌تواند اضطراب و ناراحتی زیادی را در کودک برانگیزد.

تاثیر طلاق بر روحیه کودکان دبستانی

کودکان در این دوره خود را در مرکز جهان می‌بینند. در نتیجه اغلب فکر می‌کنند مسبب اختلافات پدر و مادرشان هستند. این مسئله باعث می‌شود در اکثر اوقات احساس گناه کنند و یا همواره نگران این موضوع باشند که نکند خطایی از آن‌ها سر بزند. احساس گناه زیاد می‌تواند به افسردگی دوران کودکی یا اختلالات خواب نظیر کابوس‌های شبانه بیانجامد.

تاثیر طلاق بر روحیه نوجوانان

طلاق در اکثر موارد منجر به برانگیختگی خشم نوجوانان می‌شود. آن‌ها ممکن است یک یا هردوی والدین را به خاطر جدایی سرزنش کنند. همچنین در این شرایط اغلب حساسیت بالایی از خود نشان می‌دهند و مسائل مختلف زودتر از همیشه آن‌ها را آزرده می‌سازد.

تماس با مشاور

مشکلات و چالش‌های فرزندان طلاق

بررسی‌های پژوهشی نشان می‌دهد که برخی از آسیب‌ها در میان فرزندان طلاق بیش از سایر افراد رایج است. با این حال متخصصین بر این باورند که طلاق لزوما منجر به بروز مشکل برای فرزندان نمی‌شود. عواملی نظیر بی توجهی والدین، مواجهه با خشونت از جانب آن‌ها و نبود آزادی برای بیان خواسته‌ها و نیازها از جمله مواردی است که می‌تواند احتمال بروز آسیب‌ها را افزایش دهد. در نتیجه شما با کمک گرفتن از یک روانشناس کودک و خانواده می‌توانید نحوه مدیریت آسیب‌ها و چالش‌های احتمالی را فرا بگیرید و به فرزندتان کمک کنید راحت تر با شرایط جدید کنار بیاید. ما در ادامه به رایج ترین مشکلات فرزندان طلاق اشاره کرده‌ایم.

1- مشکلات مرتبط با سلامت روان

بررسی‌ها نشان می‌دهد بروز مشکلات روان شناختی در فرزندان طلاق بیش از سایر افراد است. در حقیقت یافته‌های پژوهشی بیانگر این نکته هستند که فارغ از سن، جنسیت و فرهنگ، فرزندان طلاق بیش از سایر جمعیت عمومی در معرض خطر ابتلا به مشکلات روان شناختی قرار دارند. در همین راستا آمارها از شیوع بیشتر اختلال سازگاری، افسردگی و اختلالات اضطرابی در افرادی که والدینشان از یکدیگر طلاق گرفته‌اند حکایت می‌کنند.

2- مشکلات رفتاری فرزندان طلاق

مطالعات تحقیقاتی نشان می‌دهند که فرزندان طلاق بیش از دیگران احتمال دارد که برون ریزی‌های رفتاری از خود نشان دهند. در واقع مشکلاتی نظیر پرخاشگری، تکانشگری، اختلال سلوک و بزهکاری در فرزندان طلاق به میزان بیشتری بروز می‌یابد. با این حال در نظر داشته باشید که این مشکلات قابل پیشگیری هستند و با دریافت مداخلات به موقع می‌توانند بهبود یابند. در نتیجه در صورت مشاهده هریک از این رفتارها در فرزند خود ترجیحا از یک روانشناس متخصص در حوزه کودک و خانواده کمک بگیرید.

3- مشکلات تحصیلی

آمارها بیانگر این هستند که فرزندان طلاق بیش از سایر افراد ممکن است دچار مشکلات تحصیلی شوند و عملکرد ضعیفی از خود نشان دهند. البته تحقیقات تکمیلی نشان می‌دهند بچه‌هایی که پدر ومادرشان به طور غیر منتظره از یکدیگر جدا شده‌اند بیش از بچه‌هایی که انتظار جدایی والدینشان را داشته‌اند این چالش را تجربه می‌کنند.

4- انجام رفتارهای پرخطر در فرزندان طلاق

براساس تحقیقات انجام شده در سال‌های اخیر می‌توان گفت افرادی که در سنین پایین والدینشان از یکدیگر جدا شده‌اند بیشتر احتمال دارد که در رفتارهای پرخطر درگیر شوند. از جمله این رفتارها می‌توان به مصرف الکل، مواد مخدر یا روی آوردن به روابط جنسی محافظت نشده اشاره کرد.

5- عدم سازگاری با شرایط جدید

برای بسیاری از فرزندان آنچه بیش از جدایی والدین دشوار است تغییراتی است که در پی آن رخ می‌دهد چرا که در اکثر موارد باعث می‌شود کودک از یکی از والدین خود جدا شده و به یک خانه دیگر منتقل شود. همچنین در این شرایط بسیاری از کودکان باید به مدرسه جدیدی بروند و اوضاع مالی متفاوتی را تجربه کنند. همه این عوامل در کنار زندگی با والدی که خود استرس‌های زیادی را تحمل می‌کند و ممکن است به اضطراب یا افسردگی دچار باشد می‌تواند قدرت سازگاری کودک در شرایط جدید را کاهش دهد.

 

نحوه برخورد با مشکلات فرزندان طلاق | توصیه‌هایی برای والدین

با توجه به مشکلاتی که در ارتباط با فرزندان طلاق گفته شد بسیاری از والدین از خود می‌پرسند که چگونه می‌توان با این مشکلات مقابله یا از آن‌ها پیشگیری کرد. ما در ادامه از منظر روانشناسی به ارائه چند توصیه مهم پرداخته‌ایم.

1- فرزندان خود را برای طلاق آماده کنید

مطالعات تحقیقاتی نشان می‌دهند فرزندانی که به طور ناگهانی با طلاق والدین خود مواجه می‌شوند، بیش از دیگران در معرض آسیب‌های روان شناختی قرار می‌گیرند. در نتیجه بسیار اهمیت دارد تا در مورد تصمیم خود با فرزندتان صحبت کرده و با در نظر گرفتن سن کودک توضیحاتی را به او ارائه کنید.

2- به کودک آزادی بیان بدهید

بسیار اهمیت دارد که زمان‌هایی را برای گفت‌وگو با فرزند خود اختصاص دهید. لازم است بگذارید کودک آزادانه احساسات خود را با شما در میان بگذارد و در مورد ترس‌ها و نگرانی‌هایش صحبت کند. این کار تا حد زیادی به کنترل اضطراب و رفع ابهامات کودک کمک خواهد کرد.

3- اجازه دهید کودک با هردوی شما در ارتباط باشد

جدایی کودک از والدین به خصوص در سنین پایین تا حد زیادی به دلبستگی کودک آسیب می‌زند و می‌تواند به بروز مشکلات روان شناختی نظیر افسردگی بیانجامد. در نتیجه هرگز ارتباط کودک را با والد دیگر قطع نکنید. سعی کنید شرایطی را فراهم نمایید تا فرزندتان بتواند بعضی از روزها را با پدر یا مادری که حضانت را بر عهده ندارد بگذارند.

4- از همسرتان پیش فرزندان بدگویی نکنید

بسیار اهمیت دارد که به همسر سابق خود در جایگاه والد احترام بگذارید و پیش فرزندتان از او بدگویی نکنید چرا که این کار باعث می‌شود کودک به خاطر دوست داشتن پدر یا مادر احساس گناه کند و با هیجانات متعارضی در درون خود رو به رو شود. در نتیجه سعی کنید درگیری‌ها و دعوای خود را از رابطه والد فرزندی جدا نگه دارید.

5- به موقع از یک متخصص کمک بگیرید

به رفتارهای فرزندتان توجه کنید و واکنش او را به طلاق بسنجید. اگر احساس می‌کنید با وجود همه تلاش‌ها کودک نمی‌تواند شرایط جدید را بپذیرد یا دچار مشکلات خاصی شده است بهتر است از یک روانشناس کمک بگیرید. هر چقدر زودتر بتوانید تغییرات رفتاری فرزندتان را تشخیص بدهید بهتر می‌توانید به او کمک کنید.  

سخن آخر

همان طور که در طول متن گفته شد فرزندان طلاق در معرض درگیری با مشکلات و چالش‌های مختلفی قرار دارند. اما این مشکلات اجتناب ناپذیر نیستند. شما به عنوان والدین با اتخاذ سبک تربیتی مناسب و کمک گرفتن از یک روانشناس می‌توانید میزان آسیب‌ها را تا حد ممکن کاهش دهید و از مشکلات احتمالی پیشگیری کنید. در نظر داشته باشید که کودکان نیاز دارند با آن‌ها صادق باشید و اجازه بدهید احساسات و افکار خود را با شما در میان بگذارند. در نتیجه میان بحران‌های زندگی، آسیب پذیری فرزندان خود را نادیده نگیرید. هرچقدر کودکان به شیوه سالم‌تری با طلاق مواجه شوند شما نیز از آرامش بیشتری برخوردار خواهید شد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج و طلاق می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

آیا طلاق نگرفتن به خاطر فرزندان کار درستی است؟ 

طلاق نگرفتن تنها زمانی می‌تواند به نفع فرزندان باشد که شما بتوانید مشکلات خود را به شیوه‌ای سالم حل و فصل کنید و یا شرایطی بهتر از زمان متارکه برای او فراهم نمایید. برای بررسی بهتر این موضوع لازم است از یک مشاور کمک بگیرید.

 

شماره تماس ذهن نو

منبع:

فرزندان طلاق

زندگی بچه های طلاق دچار چه تحولاتی می شود؟





:: برچسب‌ها: فرزندان طلاق | زندگی بچه های طلاق دچار چه تحولاتی می شود؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 479
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 17 بهمن 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: